Bijna

Gooi je vraag in dit formulier hieronder. Dan nemen we contact met je op zit je natuurlijk nog nergens aan vast.

Een miljoen keer dankjewel van en voor Leeuwarden

De vraag

Oudejaarsavond, 2020. Nederland zit in een lockdown, tijdens Oudejaarsavond moet men binnen blijven. Gemeente Leeuwarden vraagt zich af: hoe kunnen we aan jonge Leeuwarders een positief geluid laten horen en ervoor zorgen dat meer mensen tijdens de jaarwisseling binnen blijven?

Ons antwoord

In drie weken organiseerden we een antwoord op die vraag: #dankjewelvoor2020. Een campagne die meer dan een miljoen keer dankjewelvoor2020 riep tegen Leeuwarders, met bedankjes van de Leeuwarder horeca, influencers, Neushoorn, Suksawat en natuurlijk de gemeente.

De uitkomst

Het jaar 2020 is voor altijd gekleurd door Corona. De lockdown die ook tijdens de jaarwisseling van kracht was, en natuurlijk het vuurwerkverbod, voorspelden niet veel goeds. Maar Leeuwarden doet het al jaren goed tijdens de jaarwisseling, en iedereen heeft het hele jaar op zijn of haar handen moeten zitten wegens de pandemie. Een bedankje is dus eigenlijk meer op z'n plaats. Via een bonnenboekje door de lokale horeca, posters door de hele stad en meer dan 40 influencervideo's vol dankbaarheid werkten we naar de twee enige live evenementen op oudejaarsavond van heel Nederland. Op een speciale dankjewelvoor2020-website konden kijkers kiezen of op welk live event ze wilden intunen: de Grote Dankjewelvoor 2020 Aftelshow waaraan zo'n dertig lokale makers meewerkten, of GROOTS, de door de Leeuwarder nachthoreca geprogrammeerde livestream met de beste feestdj's van de stad.