Stel hier je vraag

Gooi je vraag in dit formulier hieronder. Als je dat invult dan nemen we contact met je op om de boel even goed te bespreken. Je zit dan natuurlijk nog nergens aan vast, en we vinden het sowieso leuk om je te leren kennen!

Probleemoplossers: Liefdesbrieven aan vrijwilligers

De vraag

De Vrijwilligersorganisatie Link050 ziet dat door corona het vrijwilligersbestand in Groningen uitdunt. Als een sportclub dicht is, hoeft er niemand meer achter de bar te staan, is er geen gras te maaien en blijven de vloeren schoon. Hoe activeren we die mensen om weer vrijwilligerswerk te doen, na zo'n lange tijd van stilte?

Ons antwoord

Stuur de vrijwilligers een liefdesbrief waarin je vertelt wat ze voor je beteken. Zorg dat het een mooie is, zodat mensen deze brieven willen hebben en er ook echt blij mee zijn.

Hoe we dat bedachten

In een slechts twee uur durende online sessie van Probleemoplossers bedenken vijf creatievelingen drie sterke concepten om de vraag te beantwoorden. Link050 ziet graag dat de Liefdesbrieven worden uitgewerkt tot een pilot. Die taak nemen vormgever Myrna Atsma en schrijver Nick Boer op zich. Niet lang daarna heeft de opdrachtgever zes lieve, warme en fijne gedichten op zowel poster- als ansichtkaartformaat, waarmee een feelgood-campagne richting de nieuwe en oude vrijwilligers kan worden gestart.