Stel hier je vraag

Gooi je vraag in dit formulier hieronder. Als je dat invult dan nemen we contact met je op om de boel even goed te bespreken. Je zit dan natuurlijk nog nergens aan vast, en we vinden het sowieso leuk om je te leren kennen!

Problemen oplossen 2.0

De vraag

Kunnen we creatiekracht van makers ook inzetten voor interessante, vrolijke en effectieve oplossingen voor grote en kleine problemen? Van mensen laten nadenken over klimaat tot het herinrichten van leegstand en van kinderen vaker hun handen laten wassen tot het omgaan met Coronamaatregelen: er is vast een betere oplossing te bedenken dan nog maar eens een spotje op de radio en een filmpje dat veertig keer bekeken wordt?

Ons antwoord

Met de Probleemoplossers doen we precies: problemen oplossen. Maar dan net iets anders en volgens een specifieke Probleemoplossers-methode, waarin we met zes verschillende creatieven, een BrainFuel-brainstormbegeleider, een probleemeigenaar aan de slag gaan. Een Probleemoplossers levert altijd iets op, denk aan een eerste pilot, een prototype of juist een projectplan of ontwerp van een oplossing.

Hoe we dat bedachten

Probleemoplossers is ontstaan in samenwerking met gemeente Groningen, die als eerste onze pilot ondersteunde. Vanuit het wens om de creatieve industrie met het bedrijfsleven te verbinden zijn we in gaan experimenten met verschillende brainstormmethodes, diverse samenstellingen, uiteenlopende problemen. Uiteindelijk heeft partner Brainfuel hiervoor met Mooiedingenmakers een basismethode ontwikkeld waarmee we on- en offline kunnen werken aan nieuwe en goede oplossingen voor allerlei problemen.